петък, 3 декември 2010 г.

Мара Повлекана и пълният член

Мара Повлекана  попринцип не се интересува от заобикалящия я свят. Наскоро обаче Мара Повлекана чу, че в реалния свят мислели да махат пълния член. Мара Повлекана се потресе! В нейния свят пълният член играе точно толкова важна роля, колкото и непълният, и колкото краткият член. В крайна сметка все е член. С какво пълният член да е по-лош от празния, та да искат да го махат? Мара Повлекана недоумяваше. След кратко проучване по темата й стана ясно, че пълният член изключително затруднявал значителна част от обществото, и затова по-лесно било да бъде изцяло премахнат. Мнозинството от нацията просто не можело да овладае пълния член. Поради тази причина ще остане само краткият член. Че кой обича кратките членове, чудеше се Мара Повлекана... Вярно, пълният може да е по-труден за овладяване, но пък в крайна сметка истината е в разнообразието! Важно е да има и пълни, и кратки членове, всеки да съществува там, където му е мястото и където е правилно да бъде поставен! И това, че шепа народ от института по български език не може да се оправи с един пълен член, не оправдава премахването му! Не били само те, цялата нация имала проблем с пълния член! Масово!

Истината е, че пълният член е от онези неща, които човек трябва да научи, докато е малък. Ако не го овладае навреме, после никога не може да разбере елементарното правило „Кой кого“ и „той на него“.. В крайна сметка от тези правила зависи къде точно да бъде поставен пълният член. И хората все пак не можели да разберат къде да го поставят правилно.

Парадоксално е това да се случва точно в България, където като цяло членовете са на почит и са толкова актуални! Те са навсякъде около нас, пълни или непълни, накъдето и да погледнеш- само членове и задници, и народът пак има затруднения.И най-абсурдното е, че хората си въобразяват, че ще опростят живота си с премахването на въпросния член. С един член по-малко нищо няма да се реши! И то точно този, без който животът е немислим! Пълният!

Пълният член е едно от малките неща, които Мара Повлекана владеяше до съвършенство. Без него животът й ще бъде лишен от едно страхотно умение.

Мара Повлекана знеше, че в тази държава нещата се решават по правилото за поставяне на пълния член кой на кого ще го сложи. Затова е ясно отсега, че бахурът, тигровите щампи, кожените якета с анцузи и най-вярната приятелка на всеки мъж- ДЕСИ слава(=дясната му ръка), ще убият пълния член без да им мигне окото.
Затова Мара Повлекана казва отсега: R.I.P. пълен член, и не забравяй убийците си!

От утре Магазина се мести на улица Витошка!


*За поколенията извадка от учебник по български език за 3 клас след години:ОпределителниЯ член в българския език беше наставка, която се слагаше след корена (или основата) на дадена дума в изречение, за да се посочи или отличи предметА или явлението, което тя назовава, като вече познато или срещано в текста, тоест да се изрази категорията определеност.
БългарскиЯ език беше единствен сред другите славянски езици, който притежава категорията определеност-неопределеност.
ПълниЯ член беше премахнат тъй като имаше прекалено много членове и задници в България, и хората не можеха да ги овладеят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар